product-view

Tq Kapten!

Category :  E-Books
Publisher :  Love Novel
( 1085 )

0.00

Description

Blurb

Mikayla Mirza atau Double M, si cantik jelita yang workaholic, aktif dan terkenal kerana kelincahan dan kepetahannya di hadapan kamera. Misinya menjadi kaya dan terkenal seperti Oprah Winfrey. Namun, realiti itu tidak seindah Instagram. Kerjanya bertimbun-timbun sehinggakan ibunya sering memetir di hujung talian memintanya agar selalu pulang ke kampung halamannya di Cameron Highlands.

Insiden pertama dan memalukan menemukan dia dengan Kapten Dihya’, mat perang kacak bergaya di RnR. Tidak cukup dengan insiden itu, mat perang itu juga menjadi hero menyelamatkannya. Cerita masam manis Mikayla dan Kapten Dihya’ berlarutan hingga ke Sungai Palas, Cameron Highlands. Semanis-manis aiskrim strawberi, manis lagi memori sewaktu mereka berdua sepanjang di kampung halaman Mikayla.

Kerja nombor satu. Awak nombor dua.”- Kapten Dihya’

Amboi, padu betul ayat dia!

Lupakan saja. Selagi kerja awak nombor satu.”- Mikayla

Ayat orang tak nak kalah.

Mikayla menjunjung ego. Kapten Dihya’ angkat kaki. Masa itu, baru kenal erti rindu. Oleh kerana bumi ini bentuknya sfera, mereka asyik sahaja bertemu. Bercakar belum lagi, cuma bertikam lidah. Sekejap sayang, esok membenci. Tapi bila rindu, seorang asyik tengok WhatsApp sambil menangis tak berlagu, seorang lagi tiup seruling lagu Kamelia. Masuk angin keluar asap!

Don’t you dare challenge me, Dihya’. Just because that I confessed my own feelings towards you lately, you buat I rasa macam perempuan murah. Go to hell with your pride and concern.” - Mikayla

Pasal Mikayla, aku memang sayang kat dia. Cuma perasaan sayang ni aku serahkan kepada Allah. Apa yang kita sayang, biar Allah yang jaga.”- Kapten Dihya’

Ada rahsia yang perlu dibongkar. Kerana selagi itu, cinta antara Mikayla dan Kapten Dihya’ tidak akan bersatu sampai bila-bila. Tapi, siapakah yang akan membongkarkan rahsia itu? Bersatukah dua jiwa itu akhirnya?


Content Outline

  Dedikasi
  Bab 1- Bab 3
  Bab 4 – Bab 6
  Bab 7- Bab 9
  Bab 10 – Bab 12
  Bab 13 – Bab 15
  Bab 16 – Bab18
  Bab 19 – Bab 21
  Bab 22 – Bab 24
  Bab 25 – Bab 27
  Bab 28 – Bab 30
  Bab 31 – Bab 33
  Bab 34 – Epilog
  Setitis Bicara
  Segment ilmu

Instructor Biography

Hanya seorang penulis yang masih bertatih untuk belajar menulis dengan lebih baik pada masa akan datang.

Kehidupan kita tidak jauh bezanya daripada novel. Ada suka dan duka dalam kita menempuh kehidupan pada setiap hari yang mendatang.

Kawan atau lawan, kita semua punya satu misi. Menyebarkan kebaikan yang bermanfaat kepada manusia yang lainnya. Insya-Allah.

Copyright © 2020 MindAppz Sdn Bhd. All rights reserved.